apartmaji-izola-na-morje-ceneje-slovenska-obala

CENEJE DO APARTMAJA NA MORJU

Preden se odločite za rezervacijo apartmaja na obali, dobro razmislite…

Za 3 minute branja – do 30% popusta 😉

»5 NASVETOV kako dobiti nižjo ceno nastanitve za poletne počitnice«

Poletje že trka na vrata, sonca in toplih dni je vedno več, nam pa že uhajajo misli na morje, plažo, sončne žarke in pivo ob sončnem zahodu. Ali bo to na slovenski obali ali kje v tujini, povsod je podobno glede cene. Preden se naglo odločite kje, kdaj in kako boste izbrali apartma ali prenočitev in preživeli dopust na morju ter vplačate rezervacijo, naj vam namignemo, kako priti čim ceneje skozi:


1.) KATERI TERMIN V POLETNI SEZONI ?

Obdobje, KDAJ boste na morju rezervirali apartma, je iz cenovnega vidika najpomembnejši. Upam, da ste fleksibilni glede tega. Kot v vsaki panogi, ima tudi turizem NIZKO, SREDNJO IN VISOKO SEZONO.

NIZKA SEZONA je nekje do 25.6. (preden se šola zaključi) in po 1. septembru (ko se šola začne) Ta je seveda NAJCENEJŠA! Če le imate možnost v tem terminu rezervirati apartma, poglejte čimprej pod zavihek APARTMAJI, izberite kateri vam je najbolj všeč in pokličite. Temperature so idealne, ni veliko gneče in apartma se da dobiti tudi za več kot 50% manj od cen najvišje sezone😊.

VISOKA SEZONA, ki traja nekje od 20. julija do 20. avgusta, pomeni tudi visoka cena, veliko ljudi, dogajanja na polno, veliko dogodkov in prireditev na prostem in seveda vroče temperature. V tem primeru vam svetujemo, da rezervacijo apartmaja opravite že na začetku leta, če nočete ostati brez teh terminov.

SREDNJA sezona pa je vse kar je vmes, a še vedno cenejša od VISOKE, in sicer tudi do 30%!


2.) KATERI IN KAKŠEN APARTMA?

Seveda ima na ceno vpliv tudi stopnja vaše zahtevnosti glede nastanitve. Kaj je za vas pomembno?

  • velik, udoben, majhen, “zgolj za prespati”
  • da ima balkon ali atrij, kjer lahko spijete jutranjo kavico
  • moderen z vsemi potrebnimi pripomočki
  • s parkiriščem, javnim, zasebnim, plačljivim ali brez
  • in predvsem KJE se nahaja, oz.koliko daleč je od morja 😉

Če vaše želje ne soupadajo s ponudbo, plačujete za nekaj kar ne potrebujete nujno. Zato je bistvenega pomena pogovor z agencijo ali lastniki apartmajev, da uskladite vaše želje z njihovimi kapacitetami.


3.) KJE IN PRI KOMU REZERVIRATE APARTMA ?

NAJCENEJE je, če imate zelo dobre prijatelje ali sorodnike na morju, kjer jih lahko prosite za ležišče 😊.

NAJDRAŽJE, pa preko raznih agencij, posrednikov in turističnih portalov, ki zaračunajo dodatno provizijo za rezervacijo.

Od dveh skrajnosti, vam svetujem, da izberete direktni kontakt z lastniki apartmaja. Tako boste iz prve roke izvedeli vse kar želite vedeti o vaši idealni nastanitvi. Poleg tega se lahko malo “pocenkate”, kar v večini primerov uspe.

Pravijo: »kdor jezika špara, kruha strada« oziroma v našem primeru, sonca in morja 😉.


4.) KOLIKO OSEB JE OPTIMALNO ?

To ne pomeni, da morate pustiti prijatelja doma, ker ste rezervirali cenejši apartma, ki je primeren samo za dve osebi. V tem primeru lahko lastnika prosite za dodatno ležišče. Ali še bolje: povabite  “taščo”, si najamete večji apartma in razdelite stroške😉. Za to kako boste preživeli počitnice, pa ne odgovarjamo😉. Malo heca mora biti, saj veste kaj mislimo?

Kako pa je z štirinožnimi prijatelji oziroma hišnimi ljubljenčki? Redko kdo jih dovoli imeti v apartmaju, če pa že, bodo verjetno zaračunani v ceni. Zato vam svetujemo, da jih pustite doma, če se le da. Vseeno naj namignem, da imamo v Izoli urejeno pasjo plažo😊.

Dejstvo je, da se kvadratura in število ležišč ne dviga sorazmerno s ceno, kar pomeni, da lahko najamete apartma za 6-8oseb in si delite stroške še z eno družino.


5.) ZA KOLIKO DNI NA MORJE ?

Če najamete apartma za več dni, je načeloma večji popust, ker ima lastnik manj dela z menjavo, čiščenjem in pripravo. Idealna sredina je 7 dni oz. 1 teden, od vikenda do vikenda. Seveda, bi bilo še najbolje, da pridete za cel mesec, če si le lahko to privoščite in se ne naveličate (v tem primeru zahtevajte konkreten popust, saj bodo sobarice takrat počivale 🙂

Če se pa le da, se držite pravila »ne razbijaj tedna«. To pomeni, da ne prihajate na morje npr.v torek, sredo ali četrtek in odhajate prav tako te dni. Z vidika gneče na cesti je sicer to prednost, ni pa nujno tako. Včasih pa se zgodi, da so tudi tedni razdeljeni. Takrat je večja možnost LAST MINUTE ponudbe, kjer še dodatno prihranite.

Če ste le malo bolj fleksibilni z odgovori vseh naštetih vprašanj, se da z lastniki vse dogovoriti.

Zdaj, ko ste si vsaj za 30% znižali ceno apartmaja, čimprej v akcijo, dokler so apartmaji še prosti.

Če pa se še vedno sprašujete kaj, kje, kako ali zakaj glede česarkoli, vam bomo z veseljem pomagali!

Nujno delite teh 5 skrivnosti, še med vaše prijatelje, hvaležni vam bodo, prav tako tudi mi 🙂

Delite naprej ...