Apartmaji Sonce svetujejo: ZDRAVA in VARNA sončna zaščita

Za varno in zdravo sončenje je potrebno upoštevati nekaj nasvetov, ki smo jih Apartmaji Sonce zbrali za vas. Spakirajte jih v potovalno torbo, ko se boste odpravili v sončno Izolo😊.

  1. Čas, ki ga lahko preživite na soncu nezaščiteni, ne da bi vas opeklo, pomnožite z zaščitnim faktorjem izdelka. Tako dobite približen čas (v minutah), ki ga lahko dodatno preživite na soncu zaščiteni s tem izdelkom, ne da bi dobili sončne opekline.
  2. Poskrbimo za zaščito pred soncem tudi v oblačnem vremenu. Oblaki nas ne varujejo pred soncem, saj sončni žarki prodirajo tudi skoznje.
  3. Uporabljajte certificirano sončno kozmetiko, brez parabenov, silikonov, dišav in barvil, z 100% mineralnimi filtri brez nano delcev. Koža je namreč naš največji organ in vse kar nanesemo nanjo, absorbira. Sončna zaščita naj:

🌴zaščiti pred UVA in UVB sončnimi žarki, kožo pa hkrati vlaži in pospešuje regeneracijo
🌴vsebuje mineralne filtre, brez nano delcev
🌴100% NARAVNE in BIO sestavine

Apartmaji Sonce se navdušujemo nad ekološko sončno linijo Cvetka, ki je primerna tudi za dojenčke in atopike. Super mazljivost brez belih in mastnih madežev pa je še dodaten plus.

Zdrava zaščita pred UV-žarki
apartmaji sonce soncna kozmetika kreme losijoni zaščita pred soncem
Sonce je pol zdravja, vseeno se zaščitimo z naravnimi začitnimi sredstvi, ko smo najbolj izpostavljeni.
  1. Zaščito je treba na telo nanesti pol ure pred izpostavljanjem soncu, obnavljati jo je treba na dve uri ali takoj po kopanju, ob znojenju ali brisanju.
  2. Vitamin D nastaja, ko je telo izpostavljeno soncu. Za največjo koncentracijo vitamina D v koži je dovolj že 15 minut sončenja. Čas sončenja postopno podaljšujemo.
  3. Poleg kreme moramo na soncu uporabljati tudi pokrivala, senčnike, očala in lahka oblačila.
  4. Omejite izpostavljanje soncu med 10. in 16. uro. Kadar je vaša senca krajša od telesa, poiščite senco. Naša koža je na soncu še bolj žejna. Nujno moramo piti dovolj vode.
  5. Po sončenju se je priporočljivo najprej oprhati, saj s tem ohladite kožo in odstranite morebitno morsko sol. Nato kožo namažite z vlažilno kremo po sončenju, ki ji bo povrnila potrebno vlago in podaljšala porjavel ten😊.

Delite naprej ...