Zeleni izolski polotok

Kako izgleda v Izoli med zimo?

Če se odločite kakšen apartma, hotel ali nastanitev v Izoli najeti med zimo, ne pričakovati zasneženih ulic, ledenih cest in sneženih možev. Če pa morda slišite, da zna snežiti v Izoli, nujno v avto, ker to je na slovenski obali čudež 😉 Ko zapade sneg na Primorskem skoraj ves promet obstane, domačini stopijo ven z občudovanjem in komaj skušajo narediti kepo, da jo vržejo sosedu.. 😊

Sončni zahod iz lokala ob glavni Izolski promenadi

Skratka, ko pridete iz mrzlega kontinenta na toplo obalo, vzemite sončna očala, spomladanske čevlje in kakšno vetrovko proti burji, namesto puhovk, rokavic in šalov. Izkoristite lahko lepe dneve za bolj lahkotne sprehode ob obali zraven mesta, kjer imate kar nekaj odprtih lokalov, ponekod tudi odlične sladolede. V lepem vremenu se lahko martinčkate na soncu, srkate žitno kavo in nabirate podlago za poletje.

Galeb se sprašuje kaj počne barka zunaj..

Za daljše pešpoti izven mesta priporočamo pot po divjih plažah do »belih skal« kot jim domačini pravimo, ali po hribu gor do Belvederja in naprej do rta Ronek. Ta bolj zahtevni lahko nadaljujejo pot do mesečevega zaliva ali Strunjana, kjer je sončna lega in zavetje, če vam ne ustreza burja. Proti večeru pa naj vam ogreje dušo in srce, vsakič drugačen sončni zahod. Pravijo da so v Izoli najlepši..

Oden od mnogih izolskih sončnih zahodov
S kolesom se da povsod..

Za nadobudne kolesarje, rolkarje in skiro navdušence, je Obala tudi pozimi prijazna. Priporočam novo in urejeno kolesarsko stezo iz Izole do Kopra, ter pot zdravja in prijateljsta iz Izole, mimo Strunjana, proti Portorožu, skozi dva stara železniška tunela. Če vam uspe naleteti na kakšnega prijaznega kmeta, vam priporočam, da ga prosite za najbolj znan primorski sadež »kaki« ali zlato jabolko..njami  😊  

S kolesom po urejeni kolesarski stezi iz Kopra do Izole

V večernih urah lahko obiščete izolsko drsališče na »ledenem otoku« v parku Pietro Coppo. Ja, led nam je uspelo zadržati, kljub visoki temperaturi 😊  Lahko greste v mestno kino, gledališče, na kakšen novoletni koncert pri lonki ali restavracijo z odlično morsko hrano.

Drsališče v času novega leta v centru Izole
Pozdrav izolskih sneženih mož iz glavne ljubljanske ulice

Tisti, kateri želite preiskusiti ali ojačati vaš imunski sistem, lahko po temeljitem ogrevanju skočite tudi v morje….brrrr…uuu finooo.. Priporočam! 😊 In zase odprete poletno sezono v najlepšem mestu Izola.

Pogumni božiček 🙂
Delite naprej ...